donderdag 12 februari 2015

De relatie tussen Marco van de Wetering en de Zeisterse Neonazi Jan Peter Mante / Hoe het uiterst merkwaardige gedrag van Marco van de Wetering in de Sint Willibrordkerk in Utrecht uiteindelijk gelukkig op niets is uitgelopen


Zeisterse Neonazi en Beroepsfantast             
Jan Peter Mante


Foto's Marco H. van de Wetering, eigenaar van het eenmansbedrijfje eCommercium in RhenenBeste Lezers,

In het verleden ben ik in de Sint Willibrordkerk in Utrecht benaderd door Marco van de Wetering.

 
 
Voor- en achterkant van het visitekaartje dat Marco van de Wetering aan mij heeft overhandigd.
 
De gegevens van de Kamer van Koophandel over het eenmansbedrijfje van Marco van de Wetering: eCommercium.
 
De N.A.W.-gegevens van Marco van de Wetering en zijn bedrijfje zijn, zoals u zelf uit de verklaring van de Kamer van Koophandel kunt destilleren, zijn:
eCommercium
Akeleiplantsoen 23
3911 ZK Rhenen
Telefoon: 085 8781668
KvK nummer: 30235022
Industrieën: Webdesigners

 
 
 

 
In december 2012 ben ik in de Sint Willibrordkerk in Utrecht benaderd door Marco van de Wetering, die mij liet weten dat hij graag lid wilde worden van de Rooms-Katholieke kerk en dat hij catechisatielessen wilde gaan volgen bij de toenmalige pastoor van de Sint Willibrordkerk in Utrecht, Pastoor Van de Vegt. Op 8 januari 2013 heb Marco van de Wetering de gegevens gemaild van Pastoor Van de Vegt en Marco heeft mij op dezelfde dag nog hiervoor schriftelijk bedankt.
 
Tijdens een gesprek tijdens het koffiedrinken na afloop van de Heilige Mis in de Sint Willibrordkerk in Utrecht word ik door Marco van de Wetering benaderd. Ik vertel hem van mijn inzet vanuit mijn Rooms-Katholieke Christelijke geloof voor Joodse Tweede Wereldoorlogsslachtoffers en hun nabestaanden en voor mijn stichting Informatiecentrum Tweede Wereldoorlog (IWOII) (website: www.iwoii.nl) en dezelfde Marco van de Wetering verklaart vervolgens met zijn hart op zijn hand dat hij niets met Neonazi's en hun gedachtengoed te maken wilt hebben. Omdat hij mij naar mijn mening dit iets te nadrukkelijk verklaart, vraag ik hem of hij wel eens gehoord heeft van de Zeisterse Neonazi en Beroepsfantast Jan Peter Mante en het door hem opgerichte extreemrechtse forum Noordland, waarvan hij tegens de eigenaar is. Marco van de Wetering verklaart vervolgens diverse malen dat hij Jan Peter Mante absoluut niet kent en ook niets met zijn gedachtengoed te maken wilt hebben.
 
Ook vertelt Marco van de Wetering mij tijdens dit gesprek dat hij bij de Politie heeft gewerkt. Dit blijkt ook uit zijn LinkedIn profiel:

 
En inderdaad, Marco van de Wetering heeft van 1994 – als Technical Support Engineer bij de Politie gewerkt. Waarschijnlijk heeft hij dit aan mij verteld om bij mij een gevoel van vertrouwen te wekken. Want wie kun je nu immers beter vertrouwen dan iemand die bij de Politie heeft gewerkt. Helaas, dit vertrouwen is vervolgens door Marco van de Wetering volledig beschaamd.
 
Want tot mijn stomme verbazing ontdek ik namelijk dat de bewering van Marco van de Wetering dat hij de Zeisterse Neonazi Mante niet kent een pertinente leugen is. Wanneer ik er achter kom dat de banden tussen Marco van de Wetering en Neonazi Jan Peter Mante daarentegen juist uiterst innig zijn, confronteer ik Marco van de Wetering met al zijn leugens en verbreek ik daarna onmiddellijk elke vorm van contact met hem. Dat Marco van de Wetering de Zeisterse Neonazi en Beroepsfantast Jan Peter Mante juist heel erg goed kent, blijkt namelijk uit het volgende.
 
Publicatie op Indymedia.NL, waarin melding wordt gemaakt van de relatie tussen Neonazi Mante en Van de Wetering. Let u vooral op de vermelding dat Jan Peter Mante zou hebben gezegd dat tot de dood van de schrijver van dit artikel zou zijn besloten.

 
Ook de schrijver Abrahamof op het Pim Fortuyn Forum maakt melding van de relatie tussen de Zeisterse Neonazi Jan Peter Mante en Marco van de Wetering.
 
Allereerst wordt mijn aandacht op de relatie tussen de Zeisterse Neonazi Jan Peter Mante en Marco van de Wetering gevestigd via publicaties op Indymedia.nl en op het Pim Fortuyn Forum. Vervolgens ben ik in hoge mate verbaasd wanneer ik het LinkedIn profiel van Marco van de Wetering bekijk.

Hieronder treft u de link aan naar het Linked In profiel van de Marco H. van de Wetering:
http://www.linkedin.com/profile/view?id=164346404&authType=name&authToken=EDap&locale=en_US&pvs=pp&pohelp=&trk=ndir_viewmore
Tot mijn stomme verbazing zag ik dat de Zeisterse Neonazi en Beroepsfantast Jan Peter Mante een allerhartelijkste aanbeveling heeft geschreven voor op het LinkedIn profiel van Marco van de Wetering.
 
 
Wanneer ik Marco van de Wetering opbel om hem te confronteren met het fiet dat - ondanks al zijn beweringen dat hij Neonazi Mante niet kent - er - nota bene - een aanbeveling van diezelfde Mante op zijn LinkedIn profiel staat, ontdekt mijn collega, mr. Fred IJspeerd de volgende dag al dat Marco van de Wetering zijn toenmalige LinkedIn profiel van internet heeft verwijderd. De gegevens hieromtrent zend ik per mail aan mijn toenmalige advocaat, de heer mr. M.P.H. Ruperti van het advocatenkantoor Dijkstra Krikke Ruperti Advocaten in Amersfoort.
 

Vervolgens word ik gelukkig op tijd schriftelijk gewaarschuwd door Olaf P. Baas voor de uiterst nauwe samenwerking tussen Neonazi Mante en Van de Wetering.
 

Dankzij Olaf P. Baas krijg ik ook de volledige correspondentie tussen Marco van de Wetering en Neonazi Mante in handen. Een klein belangrijk stukje hiervan treft u hieronder aan:
 
 
 
Dat Marco van de Wetering een e-mailbericht van mij heeft doorgemaild aan Neonazi Mante blijkt uit het onderwerp in dit e-mailbericht. Dit is namelijk exact hetzelfde onderwerp van een e-mailbericht dat ikzelf aan Marco van de Wetering heb verzonden. 
 
 
Let trouwens vooral ook op het onderwerp dat in 'Vet' en 'Bold' is weergegeven. Dit is exact hetzelfde onderwerp als in het e-mailbericht daarboven dat Van de Wetering aan Neonazi Mante heeft verzonden.
 
Op zaterdag, 13 april 2013 laat ik in niet mis te verstane bewoordingen schriftelijk heel duidelijk aan Van de Wetering weten dat ik op geen enkele wijze meer door hem wil worden gestalkt en door hem in welke vorm dan ook niet meer wil worden lastig gevallen. Deze brief wordt door mij in kopie tevens aan mijn toenmalige advocaat, de heer mr. M.P.H. Ruperti van het advocatenkantoor Dijkstra Krikke Ruperti Advocaten in Amersfoort verzonden.
 
 Dat Marco van de Wetering mij overigens telefonisch lastig valt, wordt nog eens per mail op 18 april 2013 bevestigd door Joop Huibers, Medewerker van de Klantenservice van ZIGGO.
 
Op woensdag, 24 april 2013 hebben twee andere mannelijke leden van de Sint Willibrordkerk (de namen zijn uiteraard bij mij bekend, maar geef ik in deze rapportage geanonimiseerd weer) - op hun eigen vezoek in het restaurant Mr Jack’s in Utrecht een gesprek gehad met Marco H. van de Wetering om hem om een nadere toelichting van zijn gedrag in de Sint Willibrordkerk naar mij toe te vragen. Tijdens dit gesprek biedt Marco H. van de Wetering deze beide heren het telefoonnummer van de Zeisterse Neonazi Jan Peter Mante aan en raadt de beide heren telefonisch contact op te nemen met Neonazi Mante om nadere informatie in te winnen. Beide heren laten hierop aan Marco van de Wetering weten dat zij hier geen enkele behoefte aan hebben. Tijdens dit gesprek bevestigt Marco van de Wetering aan de beide heren dat hij naar Anne Louis Cammenga toe niet de waarheid heeft gesproken over zijn relatie met Jan Peter Mante. Marco H. van de Wetering heeft namelijk diverse malen aan Anne Louis Cammenga met de hand op zijn hart verzekerd dat hij Neonazi Jan Peter Mante totaal niet kent en dat hij niets met ‘dit soort mensen en hun ideeën’ te maken wilt hebben. Tijdens het gesprek bevestigt Marco H. van de Wetering aan de beide heren dat hij Jan Peter Mante zowel zakelijk als persoonlijk goed kent. Ook bevestig Marco tijdens dit gesprek aan de beide heren dat hij in het verleden zakelijk contact heeft gehad met Neonazi Jan Peter Mante. De heren geven aan Van de Wetering de duidelijke boodschap af dat zij beiden niet meer willen dat hij mij in de toekomst ooit nog lastig valt in de Sint Willibrordkerk in Utrecht. Beide heren geven Van de Wetering aan dat zij beiden van hem verwachten dat hij voortaan mijn privacy in de Sint Willibrordkerk respecteert en mij dus verder voortaan met rust zal laten.  Marco van de Wetering geeft de beide heren aan dat hij hun verzoek heeft begrepen en zegt de beide heren tijdens het gesprek toe dat hij mij in de toekomst niet meer in de Sint Willibrordkerk in Utrecht lastig zal vallen.

Op 27 april 2013 bedank ik de beide heren voor al hun inzet hierin via een persoonlijke brief aan één van hen beiden met de volgende woorden: 'Tot slot wil ik je laten weten dat ik jou en je collega hierbij bijzonder graag mijn hartelijke dank over wil brengen voor al jullie inzet om – ondanks het gedrag van extreemrechts en hun netwerkcontact Marco H. van de Wetering in de Sint Willibrordkerk in Utrecht in de afgelopen periode naar mij persoonlijk toe – mij een goede en veilige tijd in de Sint Willibrordkerk in Utrecht en in de Emmaus Parochie in Zeist te garanderen. Ik ben jullie beiden hier dan ook bijzonder erkentelijk voor. Ook ben ik jou en je collega bijzonder erkentelijk voor het feit dat jullie beiden er alles aan willen doen om ervoor te zorgen dat mijn Vormsel gewoon doorgang kan vinden, zodat de acties in de afgelopen periode vanuit extreemrechts en hun netwerkcontact Marco H. van de Wetering naar mij persoonlijk toe mijn toetreding tot de Rooms-Katholieke kerk niet zal kunnen vertragen of verhinderen. Het Vormsel en daarmee mijn toetreding tot de Rooms-Katholieke kerk betekent buitengewoon veel voor mij en ik ben jou en je collega hier persoonlijk dan ook uitzonderlijk dankbaar voor.'

En inderdaad, het Heilig Sacrament van het Vormsel heb ik inderdaad tot mijn grote vreugde en diepgevoelde dankbaarheid op zondag, 6 oktober 2013 uit handen van de Belgische Pastoor Alain-Dominique en Prior van de van origine Franse Orde van Sint Jan en met toestemming van Zijne Eminentie, Kardinaal Willem Eijk van het Aartsbisdom Utrecht ontvangen.
 
Maar mocht u dus in de toekomst Marco H. van de Wetering, directeur van het eenmansbedrijfje eCommercium tegenkomen en uit zijn mond vernemen dat hij de Zeisterse Neonazi Jan Peter Mante absoluut niet kent, dan weet u dus nu dat dit niet waar is.
 
Met gevoelens van de meeste hoogachting en met vriendelijke groet,
INFORMATIECENTRUM TWEEDE WERELDOORLOG (IWOII)
 
Anne Louis Cammenga
Directeur
 
 
 
 
_____________________________________________________________________