zaterdag 3 mei 2014

Dankbaarheid en respect voor bezoek Paus Franciscus I aan Israël van 24 t/'m 26 mei / Een inhoudsvolle Dodenherdenking en een vreugdevolle Bevrijdingsdag toegewenst !!!

Beste Lezers,

Van 24 tot 26 mei 2014 zal Paus Franciscus I een bezoek brengen aan het Midden-Oosten, waaronder aan de staat Israël. Tijdens dit bezoek aan Israël zullen o.a. de Tempelberg en de Klaagmuur worden bezocht, evenals het Holocaustmuseum en het –monument van Yad Vashem. Met zijn bezoek aan Israël treedt Paus Franciscus I in de voetsporen van zijn illustere voorgangers, de Heilige Paus Johannes Paulus II en - de thans emeritus - Paus Benedictus XVI. Het informatiecentrum Tweede Wereldoorlog (IWOII) wenst hierbij haar grote respect en diepgevoelde respect over te brengen voor dit besluit van de Heilige Vader van Rome om deze maand zijn bezoek aan Israël te brengen. Wij wensen Paus Franciscus I zowel in diplomatiek als in religieus opzicht een inhoudelijk bijzonder goed bezoek aan het Midden-Oosten en dus ook aan de staat Israël toe en wensen Hem, zijn gevolg en alle leden van de Rooms-Katholieke kerk wereldwijd toe dat dit bezoek – in alle opzichten – tot zéér succesvolle resultaten zullen leiden

Zoals hierboven vermeldt zal Paus Franciscus I tijdens zijn bezoek aan Israël het Holocaustmuseum en het –monument van Yad Vashem bezoeken. In dit kader wensen wij u allen als lezers van dit bericht en uiteraard ook alle andere inwoners van Nederland namens het Informatiecentrum Tweede Wereldoorlog (IWOII) een inhoudsvolle Dodenherdenking op 4 Mei en een vreugdevolle Bevrijdingsdag op 5 Mei toe.

Met gevoelens van de meeste hoogachting en met vriendelijke groet,
INFORMATIECENTRUM TWEEDE WERELDOORLOG (IWOII)

Anne Louis Cammenga
Directeur

_____________________________________________________________________