zaterdag 5 mei 2018

IMPRESSIE UTRECHTSE DODENHERDENKING 4 MEI 2018

Op vrijdag, 4 mei 2018 heeft om 10.30 uur - in nauwe samenwerking tussen de Priesterbroederschap Sint Pius X (FSSPX) en het Informatiecentrum Tweede Wereldoorlog (I-WO-II) - een Dodenherdenkingsrequiem plaatsgevonden in de Sint Willibrord Kerk in Utrecht. Celebrant van dit schitterende Dodenherdenkingsrequiem is Pater Carlo de Beer. Prachtig orgelspel en schitterend gezang van de Schola van de Sint Willibrord Kerk hebben dit indrukwekkende Requieim begeleid.

Na afloop van het Dodenrequiem zegende Pater Carlo de Beer een Votiefkaars. Deze kaars werd vervolgens de Pater De Beer in aanwezigheid van Anne Louis Cammenga, en diens collega mr. Fred Jan IJspeerd, beiden Directeur en Adviseur van het Informatiecentrum Tweede Wereldoorlog (I-WO-II) bij het Mariabeeld links van het altaar in de Sint Willibrord Kerk neergezet voor de Zielenheil van alle omgekomen slachtoffers in de Tweede Wereldoorlog. Een bijzonder ontroerend moment.

Om 19.00 uur 's avonds woonden Anne Louis Cammenga en mr. Fred Jan IJspeerd de Vesper van de Raad van Kerken in de Pieterskerk bij. Vervolgens liepen de beide heren in een stoet mee naar het Domplein waar de Utrechtse Dodenherdenking plaats zou gaan vinden.

Nadat op het Domplein eerst de fakkel aan de voet van het verzetsmonument werd ontstoken, werd vervolgens om 20.00 uur door alle aanwezigen op het Domplein de twee minuten in acht genomen.

Burgemeester Jan van Zanen van de de stad Utrecht hield vervolgens een redevoering waarin hij de groepen mensen opnoemde die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen. Hij benadrukte het belang van het herdenken van 4 en 5 Mei in zowel het heden als in de toekomst.

Daarna werden kransen bij het verzetsmonument neergeled. Ook werd namens de Priesterbroederschap Sint Pius X (FSSPX) en het Informatiecentrum Tweede Wereldoorlog (I-WO-II) een Teddybeer met een rouwkaart met tekst bij het Tweede Wereldoorlog monument op het Domplein neergezet door Anne Louis Cammenga, Directeur van het Informatiecentrum Tweede Wereldoorlog (I-WO-II). Cammenga werd daarbij vergezeld van zijn collega mr. Fred Jan IJspeerd.

Daarna heeeft I-WO-II-Directeur Anne Louis Cammenga het Herdenkingsconcert in de Domkerk bijgewoond. Indrukwekkend was de videoboodschap van twee Utrechtse verzetshelden. Het concert was schitterend en het orkest werd hiervoor dan ook door alle aanwezigen na afloop terecht met een daverend applaus beloond.

Een fotoimpressie van het bovenstaande treft u hieronder aan.


_______________________________________________________________________________

FOTOIMPRESSIE DODENHERDENKINGSREQUIEM SINT WILLIBRORD KERK UTRECHT
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
DODENHERDENKING RAAD VAN KERKEN IN UTRECHTSE PIETERSKERK
 
 
 
 
DODENHERDENKING OP UTRECHTSE DOMPLEIN MET O.A. TOESPRAAK VAN BURGEMEESTER JAN VAN ZANEN
    
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 DODENHERDENKINGSCONCERT UTRECHTSE DOMKERK
  
 
 __________________________________________________________________
 
 

NEGEN FOTO'S VAN DE ZEISTERSE NEONAZI JAN PETER MANTE 


_____________________________________________________